Terrassen open? (nog even niet)

Vanavond is in het algemeen gecommuniceerd dat, onder strikte voorwaarden, de terrassen open mogen van 12.00 uur tot 18.00 uur. Echter is na de persconferentie op Rijksoverheid.nl, de volgende tekst geplaatst:

Buitenterrassen van sportkantines

Sportkantines zijn open voor het afhalen van eten en drinken, het terras van sportkantines is gesloten. Dit heeft te maken met het verbod op publiek bij sportwedstrijden. Ook de kleedkamers zijn gesloten. Terrassen bij bedrijfskantines mogen open zijn.’

Golfshop

Een afspraak maken voor een bezoek aan de golfshop is niet meer nodig. Per 25 vierkante meter is één klant toegestaan. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht. Het advies is om zoveel mogelijk te sturen op een eenpersoons bezoek. De golfshop mag geopend zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur.

Competities en wedstrijden

Zoals in het stappenplan van de overheid is te zien, is het spelen van wedstrijden en competitie nog niet toegestaan. Dat zal de komende weken naar alle waarschijnlijkheid ook zo blijven. Er worden gesprekken gevoerd met het ministerie van VWS om het toestaan van (lokale/regionale) wedstrijden eerder in het stappenplan terug te laten komen. Ondanks het ‘zwart-witverbod’ op het spelen van wedstrijden en competities hebben wij in de afgelopen maanden in diverse updates gemeld dat het spelen van ‘eenvoudige’ onderlinge potjes onder voorwaarden is toegestaan en daar staan wij nog steeds achter. In overleg met het ministerie van VWS hebben we besproken hoe dit op de golfbaan toe te passen. We spelen met grote ruimte tussen de flights. Als groepsvorming voor en na een golfactiviteit als een dames- of herendag voorkomen kan worden en de uitslag online wordt gedeeld, dan is dit naar onze mening goed en verantwoord te organiseren. VWS deelt deze mening, maar blijf op groepsvorming letten, ook met de terrassen open. We vragen dus nog steeds de daarbij gestelde voorwaarden nauwlettend in de gaten te houden.

Golfclubs en -banen moeten wel verplicht zorgdragen voor eenrichtingsverkeer en 1,5 meter afstand tussen personen.

De tweede stap in het openingsplan staat op z’n vroegst op 11 mei gepland. 3 mei is de volgende persconferentie.