Ontwerp

De Kroonprins is ontworpen door Michiel van der Vaart (Jol Golfdesign), op dit moment Nederlands’ meest toonaangevende ontwerper van golfbanen. Bij zijn ontwerp voor de Kroonprins is Van der Vaart uitgegaan van de mogelijkheden die het landschap biedt en hij geeft de baan daarmee een zeer gevarieerd en uitdagend karakter. Daarbij wordt de baan voorzien van een state-of-the-art drainage, die inmiddels in Wilnis zijn waarde meer dan bewezen heeft.

De baan

In 2015 zijn de eerste negen holes aangelegd die per 1 juni 2016 door de Lingewaelsche in gebruik zijn genomen.  De tweede negen holes zijn 1 september 2018 geopend. De par-3 baan is 16 mei 2019 in gebruik genomen.

De opzet

De Kroonprins wordt een golfbaan voor een breed publiek. Naast de ontegenzeggelijke sportieve uitdaging is er tevens ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Verder geldt dat een speelrecht op de Kroonprins, via hun samenwerkingsverband met de SGNL, met zich meebrengt dat leden op 15 andere banen tegen gunstige condities 18 holes kunnen lopen.

Lid worden van Golfclub De Lingewaelsche kan alleen in combinatie met het verkrijgen van een speelrecht op Golfbaan De Kroonprins in Vianen. Daarmee kunt u aan al onze clubactiviteiten meedoen (dames/heren ochtenden/avonden, maandbekerwedstrijden, NGF competitie etc.)

Ga naar lid worden voor een inschrijvingsformulier.