Golfclub De Lingewaelsche

De Lingewaelsche is een energieke en toegankelijke golfclub met een mooi centraal gelegen homecourse. Onze vereniging is opgericht in 1997 en speelde aanvankelijk op een eigen negen holes baan in Spijk (nabij Gorinchem). Na tien mooie jaren moest deze baan plaatsmaken voor de aanleg van golfbaan the Dutch. De Lingewaelsche moest op zoek naar een andere baan en dat werd Almkreek. Gedurende ruim 10 jaar vonden onze verenigingsactiviteiten voornamelijk plaats op golfpark Almkreek. Totdat de vereniging in 2016 zijn definitieve bestemming vond.

De Kroonprins Vianen

Vanaf 1 juni 2016 heeft De Lingewaelsche weer een eigen homecours, namelijk de prachtige inland links golfcourse De Kroonprins. De baan ligt ten zuiden van Vianen. In 2016 startte De Lingewaelsche er pionierend met een 9-holes baan en een tijdelijk clubhuis. Maar sinds 2018 zijn de baan de faciliteiten en de behuizing van De Kroonprins gereed: een zeer gevarieerde en uitdagende 18-holes baan, met een volwaardige 9-holes par-3 baan, een fraai en ruim clubhuis, en riante oefenfaciliteiten. De baan is ontworpen door Michel van der vaart van Jol Golfbaan design. Het is een inland linksbaan dus er is veel geïnvesteerd in cultuurtechniek. Hierdoor is de baan prima bestand tegen herfstige en winterse condities.

Waarom kiest u voor een lidmaatschap bij De Lingewaelsche?

Wij maken samen met het management van de golfbaan De Kroonprins uw lidmaatschap tot een succes. De Kroonprins heeft bij het aanleggen van de baan het toekomstig beheer en onderhoud goed voor ogen gehad. Dat maakt dat de baan doorgaans in uitstekende conditie is en vanwege de drainage ook natte perioden prima doorstaat. De vereniging op haar beurt organiseert jaarrond wedstrijden en evenementen waar alle leden plezier van hebben. Voor beginnende en ervaren golfers. Denk aan de wekelijkse dames -of herenochtenden, de maandbekers, de jaarlijkse kampioenschappen in stroke- & matchplay, er is zelfs een Lingewaelsche open. Verder beschikt De Lingewaelsche over een eigen jeugdopleiding en bieden wij regelcursussen aan voor nieuwe leden en beginnende golfers.

Het lidmaatschap van onze vereniging is altijd gekoppeld aan het verwerven van speelrecht op De Kroonprins. Als lid kunt u meedoen met alle activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd. En natuurlijk kunt u altijd gewoon een starttijd boeken via de telefoon of onze speciale Lingewaelsche app.

Nieuws