Onze jeugd, onze toekomst

Golf spelen doe je op je 80e, maar kun je ook als je 8 bent of 12 of 16 jaar. Je bent dus nooit te oud om te golfen, maar zeker nooit te jong om het te leren.
Daarom vinden we de jeugd van De Lingewaelsche belangrijk en doen we er alles aan om het voor alle leeftijden leuk en leerzaam te maken.
Houd je niet zo van een teamsport, maar wil je wel samen met anderen sporten en ook wedstrijden spelen, dan is golf waarschijnlijk echt iets voor jou.
Bij De Lingewaelsche kun je vanaf 6 jaar lid worden en leer je in verschillende leeftijdsgroepen de kneepjes van de sport, waarbij altijd voorop staat dat het ook leuk moet zijn. Daarom organiseren we veel activiteiten, binnen en buiten de baan.

De Lingewaelsche kent inmiddels ruim 30 jeugdleden

Leren golfen bij De Lingewaelsche

Als jeugdlid krijg je om de week training van een echte golfprofessional (golfpro). Daar leer je in kleine groepen van maximaal 6 of 7 kinderen alle facetten van het spel. De andere week ga je met de jeugdbegeleider de baan in een leer je al golfend de spelregels en alle andere dingen die je moet weten.
Voor de jongste groep is deze training op zaterdag aan het eind van de middag. De jeugd vanaf 16 jaar traint op zondagmorgen.
De trainingsperiode loopt van februari tot en met november, behalve in de schoolvakanties.

Andere evenementen
Jaarlijks organiseert de jeugdcommissie nog enkele activiteiten. Bijv: – Een ouder – kind wedstrijd
– Een uitwisseling met de Par 3 baan van Noordeloos
– Jeugdleden mogen gratis deelnemen aan alle maandbekerwedstrijden met de senioren op de Par 3 of de grote baan
– De laatste training is altijd een wedstijd met verschillende leuke activiteiten

Competitie
De NGF organiseert ook voor de jeugd een competitie in juni
– Voor de Par 3 baan: 5 wedstrijden over 18 holes met stableford telling, waardoor het leuk is voor elke speelsterkte
– Voor de grote baan 4 wedstrijden met ‘s ochtends 9 holes singles en ’s middags 9 holes greensome. Ook met stableford telling.
Een team bestaat uit vier spelers

Jeugdlid worden bij De Lingewaelsche?
We kennen twee jeugdlidmaatschappen, voor de groep van 6 tot en met 13 jaar en van 14 tot en met 20 jaar. Daarbij is een heel jaar speelrecht en de kosten van de lessen inbegrepen. De actuele tarieven vind je onder deze link.

Wil je meer weten of contact met onze jeugd coördinator?

Wil je meer weten of eens een keer rondkijken op de baan stuur een mail naar jeugdvoorzitter@lingewaelsche.nl en we nemen contact met je op.