Beste Leden,

Helaas zijn er naar aanleiding van de persconferentie van vanavond weer een aantal veranderingen rond het golfen.

We hebben de laatste tijd allemaal gemerkt dat er veel animo is om te golfen, vooral in het weekend. Golfen is nu nog één van de weinige sporten waarbij je lekker buiten kunt bewegen. Doordat er vanaf nu maar 2 mensen buiten bij elkaar mogen zijn, zal de vraag naar starttijden alleen maar toenemen.
Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten golfen komen er weer enige aanpassingen:

  1. Het boekingssysteem is aangepast waardoor er alleen nog tweeballen gespeeld kunnen worden. Als je graag alleen speelt, kan je nu gevraagd worden om een tweede speler in je flight te accepteren. Voor alle drie- en vierballen die nog staan geboekt vanaf donderdag 5 november geldt dat wij er van uit gaan dat alleen speler 1 en 2 in het systeem een starttijd hebben en dat speler 3 en 4 een nieuwe starttijd zullen moeten boeken. Wij zullen de hoofdboeker van de flight bellen om dit te bespreken. Als u een 18-holes starttijd voor 3 of 4 personen heeft, kunt u die bijvoorbeeld opknippen in een 9-holes voor speler 1 en 2 en de 2e 9-holes voor speler 3 en 4. Uiteraard staat het u ook vrij het anders te regelen.
  2. We hebben besloten om alleen starttijden voor 9-holes aan te bieden en dus geen 18-holes rondes meer, ook niet op de par-3. Als u nu nog een 18-holes golfronde heeft geboekt blijft deze boeking bestaan, maar wel met de beperking naar 2 personen (zie hiervoor onder 1). Als u een nieuwe starttijd boekt, kan dat dus alleen voor 9-holes. We snappen dat deze beperking niet door iedereen gewaardeerd zal worden, maar wij hopen hiermee een groter doel te dienen, namelijk dat de hele dag door meer mensen kunnen golfen. De overige boekingsregels blijven onveranderd.
  3. We verwachten met een startinterval van 8 minuten nog een mogelijkheid te bieden dat er iets meer spelers de baan in kunnen, waardoor we het startinterval met onmiddellijke ingang veranderen naar 8 minuten.  Dit is dan hetzelfde als op onze golfbaan Golfpark Wilnis.

Wij hopen dat u begrip hebt voor deze nieuwe regels en dat u zich er aan zult houden. Met z’n allen staan we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat we kunnen blijven sporten en golfen. De burgemeester van Vianen heeft alle sportaanbieders in de regio geschreven en wat ons betreft heeft hij het goed verwoord:

“Hoewel de regeltjes misschien één en ander toelaten en ik weet hoe creatief u allen bent, doe ik toch een zeer dringend beroep op u om niet de randen van de regels op te zoeken.
Leg aan uw leden uit dat we nu gewoon allemaal een paar weken echt ons best moeten doen. Anders blijven de maatregelen alleen maar langer van kracht of gaan we richting een complete lockdown waarbij wij en onze kinderen ook niet meer kunnen sporten. We hebben het zelf in de hand.
Dus: zoek niet de randen van de regels op. Help mee om contactmomenten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.
Alleen samen krijgen we de situatie onder controle. Ik heb u nodig!”

Dat geldt dus ook voor ons. Laten we blij zijn dat golfen met 2 personen nog mag en dat we het ook een ander gunnen om te golfen.

Blijf gezond en hopelijk kunnen deze regels weer snel worden verruimd.

Namens Golfbaan De Kroonprins,

Tom Blasse
Interim Manager